:: Aladdin ::


= over de musical =

een musical geschreven door Fabio Van Hoorebeke, maar lichtjes bewerkt door onze regisseur

= regie =

Bart De Vits

Met ruim twintig zijn ze. Geen kinderen, geen volwassenen… iets daartussenin. Een groepje adolescenten dus, dat voor Aladdin koos en door een groepje jong-volwassenen de kneepjes werd aangeleerd van het zingen, dansen en acteren. Een driedubbele prestatie waar zelfs een volwassene niet zomaar aan wil beginnen. Een beetje magie uit de lamp konden ze dus best gebruiken.

Bart De Vits
Regisseur

= het verhaal =

Aladdin –het verhaal- brengt ons per vliegend tapijt en met een beetje verbeelding, naar de wieg van onze beschaving, naar Bagdad.
We komen er aan, terwijl het leven daar zijn gewone gang gaat: de bakker bakt brood, de tapijtenhandelaar verkoopt zijn Perzisch tapijt, de goudsmid blinkt zijn juwelen op, de fakir doet z’n kunstjes –of probeert dat toch. Naast die hardwerkende Oosterlingen, is er ook nog ene Aladdin: een flierefluiter, een versierder, een opportunist, een gelukszoeker… zelfs de leider van een bende jeugdige zakkenrollers.
Deze ideale schoonzoon draagt echter een erfenis met zich mee. Eentje waarvan hij zelfs het bestaan niet kent: hij alleen is vandaag in staat de lamp van de Geest uit de Grot van de Vier Windstreken te halen. Hij kent dit geheim dus niet ; de Moor kent het echter des te beter.
Het toeval zorgt er dan ook nog voor dat Aladdin de beeldschone prinses Yasmine, de dochter van de sultan van Bagdad, tegen het lijf loopt. Liefde op het eerste gezicht?
Benieuwd hoe dit allemaal afloopt.

= wie speelt mee ?? =

Ineke Bernauw
Leen Bisschop
Karen Bisschop
Chloë Celis
Amanda Clauwaert
Tamara De Dobbeleer
Rozelien De Meester
Jonathan De Meester
Sylvie Denoo
Filiz Kunt
Fidan Kunt
Sven Maertens
Natasja Maertens
Astrid Roelandt
Thijs Stuyver
Sara Van Daele
Jens Van Eetvelde
Niels Van Eetvelde
Mathias Verdoodt
Michiel Vonck